Loading Събития
  • This event has passed.

Солисти: Мария Принц и Матиас Гьорне,

с участието на Калин Врачански

На 21 юни, вторник, от 19.00 часа на сцената на зала България, почитателите на романтичната музика ще имат възможността да се насладят на истински шедьовър от песенното творчество на Йоханес Брамс. Световно признатият немски баритон Матиас Гьорне, виртуозната пианистка Мария Принц и любимецът на поколения зрители Калин Врачански ще представят за първи път в България „Хубавата Магелона” – вокален цикъл от Брамс по текст на Лудвиг Тик.

Вълнуващата любовна история за младия Петер и дъщерята на царя на Неапол Магелона е вдъхновила немският романтичен поет Лудвиг Тик в края на 18 век. Емоциите на младежите, премеждията през които преминават и щастливият край на историята, са провокирали Брамс за да създаде музиката на единствения си песенен цикъл „Хубавата Магелона“.

Прекрасното съчетание на поезия и музика омагьосва слушателите и до днес, а благодарение на великолепния актьор Калин Врачански, българската публика ще може да се наслади на тази романтична история на родния си език.

Световноизвестния баритон Матиас Гьорне, с топлия си, кадифен тембър и неповторимата си способност да вае фрази, и великолепната пианистката Мария Принц работят по много проекти заедно и се представиха пред българската публика през миналия сезон с паметното изпълнение на вокалния цикъл „Зимен път“ от Шуберт.

На 21 юни в зала България слушателите ще се насладят на песните от вокалния цикъл „Хубавата Магелона“ на Брамс, които предават романтичната представа за любовта, в изпълнение на зведездния екип Гьорне, Принц, Врачански!

Билети на касите на Софийската филхармония на зала Българияи онлайн на сайта на Софийска филхармония.[:]