ФОРТИСИМО В КЛАС

Home/Новини/ФОРТИСИМО В КЛАС

ФОРТИСИМО В КЛАС

Уважаеми партньори и приятели от училищата в София,
за десета поредна година с „Фортисимо в клас“ имаме възможността да продължим заедно благодарение на Националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул „Културните институции като образователна среда“. За целта трябва да заявите вашето желание за участие в програмата на email: fortisimoklas@gmail.com или на телефони 0877 33 07 87, 0877 33 07 57 и 0877 38 44 84 и ние ще се свържем с вас.

Формуляр за кандидатстване:

https://www.mon.bg/…/np3m4_form_kulturni-institucii_2019.do…

„Фортисимо в клас“ е детска образователна програма, която по забавен начин запознава деца от 7 до 14-годишна възраст с основните симфонични инструменти: цигулка, флейта, ударни, валдхорна, тромпет, виолончело, контрабас, китара, кларинет.

„Фортисимо в клас“ придава модерен дух на класическата музика и разказва живописно нейната великолепна история по иновативен и изпълнен с творчество метод.

Ние  провеждаме уроците си в часовете по музика на училищата в цялата страна. Уроците, всеки от които е посветен на един класически инструмент, са разпределени по един месечно в продължение на цялата учебна година. В края, през април и  май, организираме голям концерт на Софийската филхармония, специално за нашите ученици. В концертите се включват учителите на „Фортисимо в клас“ и водещи български актьори, а програмата на  конерта е съобразена с интересите на нашата публика.

Учителите ни, водени от ръководителя на програмата – цигуларя Хари Ешкенази, са водещи музиканти на Софийската филхармония, които имат педагогически опит и подход към децата. Те имат големи сърца и забележително въображение. Уроците са като игра – децата виждат инструментите (понякога за първи път), слушат негови мелодии в изпълнение на своя учител и накрая сами се опитват да посвирят. Междувременно научават и факти за класическата музика.

Практиката досега показва, че децата се забавляват, а тези уроци остават като едни от най-важните в съзнанието им.

За своето десетгодишно съществуване образователната програма „Фортисимо в клас“ доказа своята ползотворност и благородна кауза. Повече от 120 училища и 14 000 учениа от цялата страна са усетили позитивите от нашата програма. „Фортисимо в клас“ има една задача – да запали в сърцата на учениците искрата на любопитство към класическата музика и да им даде правото на избор.

За Софийската филхармония ще бъде чест, ако Вашето училище се присъедини към голямото семейство на „Фортисимо в клас“ и избере нашата образователна програма.

С нас е забавно

 

 

и интересно

 

 

и децата не искат часовете да свършват

By | 2019-05-02T21:04:22+00:00 май 2nd, 2019|Categories: Новини|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment