Опровержение

Home/Новини/Опровержение

Опровержение

Във връзка с материала на вестник 24 часа https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7395985
със заглавие „Операта дава кюлче злато на дошлите на Вердиевия „Реквием“, в който се намеква за „подмолни войни“, „безпрецедентна война“ и некоректност на Софийската филхармония, заявяваме:

Софийската филхармония обяви сезон 2018/2019 на нарочна пресконференция в средата на май 2018 г. На същата пресконференция беше обявено, че на 25 април Софийската филхармония ще изпълни „Реквием“ на Верди.

Събитието в сайта и във фейсбук със заглавие „Великденски концерт“ , в чието описание ясно е посочено, че става дума за „Реквием“ на Верди, е направено на 22 юли 2018 г. В него не бяха посочени солисти, но имаше пълна информация за концерта.
Продажбата на билети в системата на Ивентим със заглавие Реквием-Верди е започнала през август 2018 г.

Цените на билетите от самото начало са в диапазона 25 – 50 лева, като намаленията са регламентираните за всички наши концерти – за ученици, студенти и пенсионери, както и за членове на Филхармоничното общество.

Екипът на Софийската филхармония винаги се е радвал на успехите на колегите от другите културни институти и пожелава успех на Софийската опера на 25 април. Убедени сме, че има публика и за двете събития.

Нашата кампания е позитивна и не разчита на никакви трикове, а само на лоялна публика и добър вкус.

Очакваме ви на 25 април в зала „България“ да съпреживеем едно от най-въздействащите произведения на Верди в интерпретацията на маестро Фридрих Пфайфер, с участието на Националния филхармоничен хор с диригент Славил Димитров и солистите Евгения Ралчева – сопран, Виолета Радомирска – мецосопран, Михаил Михайлов – тенор и Ивайло Джуров – бас.

Верди – Реквием

Великденски концертПо традиция в Страстната седмица Софийската филхармония представя едно от най-светлите и въздействащи произведения в света „Реквием“ на Верди. Верди пише “Реквием” на своя характерен, чувствен, горещ, контрастен и конкретен език, както в най-ярките му оперни опуси. В седемте части на произведението се наслаждаваме на неповторима свежест и разнообразие на темброви и хармонични нюанси, които изразяват океан от чувства – от гневен протест и дълбоко страдание до страстна мечта и надежда за свобода и щастие. Реквиемната меса се изпълнява от четирима солисти, хор и оркестър, които композиторът съчетава по гениален начин.ДЖУЗЕПЕ ВЕРДИ – РЕКВИЕМДиригент: ФРИДРИХ ПФАЙФЕРСолисти:Евгения Ралчева – сопранВиолета Радомирска – мецосопранМихаил Михайлов – тенорИвайло Джуров – басС участието на НФХ“Св. Обретенов“ диригент: Славил Димитров

Публикувахте от Софийска филхармония / Sofia Philharmonic в Четвъртък, 28 март 2019 г.

By | 2019-04-13T13:03:00+00:00 април 13th, 2019|Categories: Новини|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment