Найден Тодоров е „Музикант на 2018 година“

Home/Новини/Найден Тодоров е „Музикант на 2018 година“

Найден Тодоров е „Музикант на 2018 година“

слушателите на БНР отличиха и камерния състав на Софийската филхармония Кварто квартет в категорията „Проект на годината“

Диригентът и директор на Софийската филхармония Найден Тодоров спечели приза „Музикант на годината“ за втори път (първият е от 2012 г.). В 28-годишната история на наградата досега само Райна Кабаиванска и Теодосий Спасов са получили двукратно отличието. От сцената на зала „България“ той благодари на публиката и на двата важни оркестъра в своя живот – този на БНР, с който е имал изключителни успехи и на любимата Софийска филхармония, която преди 2 години преобърна живота му. Маестро Тодоров е убеден, че наградата е резултат от прекрасните концерти в юбилейния 90-и сезон на Филхармонията.

Той ще излезе отново на пулта пред любимите филхармоници на 30 май, когато заедно ще представят Четвъртата „Романтична“ симфония на Брукнер и концерта за цигулка на Макс Брух със солист Божидара Кузманова.

Още една награда отиде при състав на Сoфийската филхармония. Кварто квартет в колаборация с Вая Денс Студио бяха отличени в категорията „Проект на годината“ за музикалния спектакъл за деца „Кармен“. На 1 юни в зала „България“ те ще представят своя нов проект „Вещици и магьосници“.

 

By | 2019-05-09T12:13:12+00:00 май 9th, 2019|Categories: Новини|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment